עיריית תל אביב הודיעה השבוע בתגובה לבקשה לקיים תפילות ביום הכיפורים במרחב הציבורי כי אינה מתכוונת לאשר זאת השנה.
במכתב ששלח רובי זלוף, משנה למנכ"ל עיריית תל אביב, נכתב בין היתר:
"בהמשך לפנייתך לקיום אירוע במרחב הציבורי ועל רקע קבלת מספר בקשות, מטעם מגוון גורמים פרטיים, לקיים אירועי תפילת/התכנסות יום כיפור בכיכרות העיר/גנים ציבוריים (דוגמת כיכר הבימה/דיזנגוף/הסינמטק) ולאחר בחינת העניין, התקבלה החלטה לפיה הפרקטיקה שהחלה בשנות הקורונה, במסגרתה העמידה העירייה כיכרות עירוניים לטובת פעילות כאמור, ביום הכיפורים הייתה נכונה לשנות הקורונה לאור חשיבות השהייה במרחב הפתוח בתקופה זו.
עיריית תל אביב יפו אינה רואה מקום להמשיך בפעילות זו, ויש לחזור למקובל זה שנים, לפיו העירייה אינה מעמידה מרחב ציבורי אינטנסיבי דוגמת כיכרות, גינות ציבוריות שוקקות וכד' על מנת שישמש כבית כנסת/מקום התכנסות לטובת אירוע ביוזמה פרטית וכי המענה לקיום תפילות יום הכיפורים הוא באמצעות מאות בתי הכנסת הפזורים בעיר.
בהתאם לכך, כלל הבקשות לקיום תפילה/התכנסות בכיכרות וכד' אינן מאושרות ומשכך לא ניתן לאשר את בקשתכם".
החלטה זו עוררה סערה רבתי. אולם יש לי פתרון להציע למי שרוצה להתפלל מרחב הציבורי בתל אביב. גם השנה, כבכל שנה, התכנסו אלפי מוסלמים מיפו ומכל רחבי הארץ להתפלל את תפילות חג הקורבן בפארק צ'ארלס קלור. התפילה התקיימה בהפרדה מגדרית מלאה עם חציצה פיזית בין גברים לנשים וזאת בניגוד לעמדה מפורשת של העירייה ולנהליה. אולם, עיריית תל אביב לא נקטה באכיפה נגד המתפללים בהפרדה, כפי שהיא נמנעת מלעשות בכל שנה. כשעיריית תל אביב נשאלה מדוע לא התבצעה אכיפה כנגד תפילת המוסלמים שנעשתה בהפרדה מגדרית עם חציצה פיזית, תשובתה הייתה שהתפילה המדוברת התקיימה מבלי שהמארגנים ביקשו אישור עירוני לאירוע:
"זה שנים שהעירייה אוסרת על הפרדה מגדרית במרחב הציבורי – מדיניות זו חלה ונוהגת באופן שוויוני ביחס לבני כל הדתות. בהתאם, בקשות לקיום אירועים בהפרדה מגדרית נענות בשלילה. נציין כי התפילה המדוברת התקיימה מבלי שהתבקש או ניתן אישור עירוני להפרדה מגדרית".
עיריית תל אביב מבינה שמדובר באירוע בעייתי ומפלה אבל היא גם מבינה שהציבור המוסלמי בעיר מקיים את האירועים הנפרדים הללו כמה פעמים בשנה מדי שנה ואין מי שיבטל תפילות מוסלמים בעבור אג'נדה פמניסטית. ולכן, פיצוץ מול המוסלמים "לא כדאי" מבחינת העירייה. אז מה עושים? העירייה מאפשרת את האירוע… https://t.co/PZj0B4w6vl
— ישי פרידמן (@IshayFridman) June 17, 2024
העירייה משיבה בתשובה כגון זו בכל פעם שעולה סוגיית התפילה בהפרדה עם חציצה פיזית. כך, למשל, כאשר העירייה הייתה צריכה להתייחס לסוגייה בעתירה שהוגשה בשנה שעברה נגד האיסור על תפילה בהפרדה באמצעים פיזיים בתפילת יום הכיפורים, זו הייתה תגובתה:
"התפילה של הקהילה המוסלמית אליה מפנים העותרים בעתירה התקיימה מבלי שניתן לאירוע אישור עירוני. בהיעדר היתר לא ניתן היה גם לסייג בסייג. הטענה מופנית לפיכך אם בכלל להיבטי האכיפה אשר מערבים שאלות מורכבות גם של נסיבות, משאבים וכיו"ב".
כלומר, מדובר במדיניות עקבית של העדר אכיפה על תפילה בכלל, ותפילה בהפרדה מגדרית עם חציצה פיזית בפרט, בפארק צ'ארלס קלור.
עד כמה עיריית ת"א מייצרת אכיפה בררנית נגד יהודים שומרי מצוות? אותה עירייה שאוסרת על יהודים דתיים להתפלל עם מחיצה במרחב הציבורי, תומכת באירועי תפילה למוסלמים בהפרדה והעירייה עצמה מספקת מדי שנה בשנה את המחיצות והגדרות שמפרידות בין נשים לגברים @MakorRishon https://t.co/4Sjc99elYI pic.twitter.com/B1KQ45nj0K
— ישי פרידמן (@IshayFridman) June 29, 2023
לנוכח מדיניות העירייה, ומתוך אמון מלא בכך שהיא נוהגת באופן שוויוני ביחס לבני כל הדתות, כל יהודי שחפץ להתפלל במרחב הציבורי בתל אביב, למשל בתפילות חודש אב וחודש אלול, יכול ללכת ולעשות זאת בפארק צ'ארלס קלור ושם הוא גם יוכל להתפלל בהפרדה מגדרית באמצעים פיזיים.
רק צריך לזכור לא לבקש אישור עירוני מהעירייה לקיום האירוע.
קשה לי להאמין שעיריית תל אביב תנקוט באפליה בוטה ותמנע מיהודים להתפלל בפארק צ'ארלס קלור תפילות בהפרדה מגדרית עם חציצה פיזית שאותן היא מאפשרת למוסלמים.
חיים רמון כיהן כחבר כנסת וכשר בממשלות ישראל
אחרי כל הנתונים שהבאת - זה נראה דווקא מאוד הגיוני
Report