מפעל "טבע" בכפר סבא   מקור: ויקיפדיה (דוד שי)
בתמונה מפעל "טבע" בכפר סבא

ביטקוין

הביטקוין ממשיך לרכז עניין רב, והמחיר שלו מזנק ביממה האחרונה במעל 10% לשיא כל הזמנים והוא נסחר כרגע סביב רמה של 36 אלף דולר, לאחר שכלכלני ג'יי.פי. מורגן העריכו אמש כי הביטקוין עשוי לעלות עד לרמה של 146 אלף דולר, אם יתבסס מעמדו כ"מקלט בטוח" למשקיעים.

תזכורת – ביטקוין, המטבע הגדול בשוויו בשוק מטבעות הקריפטו, סיים את שנת 2020 במחיר של 29 אלף דולר, אחרי זינוק שנתי של יותר מ-300%. בחודש דצמבר לבדו עלה מחיר הביטקוין בכ-54%, וברבעון האחרון של 2020 השלים זינוק של לא פחות מ-170%.

האסטרטגים של הבנק כתבו שהם סבורים כי "התחרות של ביטקוין עם זהב כבר התחילה", וציינו כי הון בהיקף של 7 מיליארד דולר יצא באחרונה מהשקעות בזהב, בזמן שיותר מ-3 מיליארד דולר זרמו לקרן ההשקעות Grayscale Bitcoin Trust, העוקבת אחרי מחיר הביטקוין.

 

רשימת המיליארדרים

למי שהיה ספק – המשבר כמו כל משבר גורם לעשירים להיות עשירים יותר, ולייצר פערים גדולים יותר.

‏500 האנשים העשירים ביותר בעולם הוסיפו 1.8 טריליון דולר לשווי המצרפי שלהם במהלך שנת 2020 – שווי שעומד כיום על 7.6 טריליון דולר.

‏מדובר בגידול שנתי של 31%, שהוא הגבוה ביותר מאז "השקת" מדד המיליארדרים של בלומברג לפני 8 שנים.

 

רשימת החרם

טראמפ חתם היום על איסור ביצוע עסקאות עם מפתחות האפליקציות המובילות מסין.

שלוש הבולטות ברשימת המוחרמות המעודכנת: אפליקציית Alipay של עליבאבא, ושתי המתחרות החזקות שלה מבית טנסנט, QQ Wallet ו-WeChat Pay.

אלה הן חמש המוחרמות הנוספות: CamScanner, SHAREit, VMate, CamScanner ו-WPS Office. תוקף הצו הוא ל-45 יום ממועד החתימה.

בצו נכתב בין היתר כי "קצב החדירה וההתפשטות בארצות הברית של כמה מהאפליקציות והתוכנות האחרות, למובייל ולדסקטופ, שנשלטות על ידי אנשים מהרפובליקה של סין, ממשיכים להיות איום על הביטחון הלאומי, מדיניות החוץ והכלכלה האמריקאית".

 

AMD

לקראת מהפך? מעבדי AMD צוברים פופולאריות במהירות והחברה סוגרת את הפער מול אינטל.

נתח השוק של AMD במחשבים שולחניים נכון להיום, הוא 49.8%, לעומת 50.2% לאינטל (Intel).
מדובר בפעם הראשונה מאז תחילת 2006, בה נתחי השוק של שתי החברות צמודים.

עם זאת, בשוק המחשבים הניידים הפערים עדיין גדולים – 83% לאינטל לעומת 17% ל-AMD.

בשוק השרתים AMD כמעט שלא נוכחת כלל, עם נתח שוק של 1.1% לעומת 98.9% לאינטל.

המגמה בחישוב כלל המחשבים היא צמצום ניכר של הפער בין אינטל ל-AMD, לפער הקטן ביותר ביניהן מזה 15 שנים – 61.8% לאינטל לעומת 38.2% ל-AMD.

 

מניית טסלה

מניית טסלה עלתה אמש בכ-0.7% וסגרה בשיא חדש, ברמה של כ-735 דולר למניה.

המניה עלתה גם בטרום מסחר, לאחר קבלת המלצה קניה חזקה ממורגן סטנלי עם מחיר יעד שעלה מ-540 ל-810 דולר למניה.

בהמלצה נכתב כי "טסלה היא החברה שממוצבת הכי טוב מכל מניות הרכבים החשמליים בזכות האנשים, הטכנולוגיה, המודל העסקי והגישה הקלה להון".

מנגד, ביל גרוס, מייסד פימקו ו-"מלך האג"ח" המיליארדר, אמר אמש כי לדעתו מניית טסלה מנופחת: "TSLA? In the hands of the Robinhood gods I'm afraid it's definitely overvalued".

הדעות לגבי טסלה מאוד חלוקות, בין אלה שמאמינים שהיא משנה את העולם ותמשיך לעלות, לבין אלה שחושבים שהמחיר התנתק מהמציאות, והסיכון כרגע גבוה מהסיכוי.

 

טסלה בישראל

הרגע שלא מעט מכם מחכים לו מגיע!

חברת טסלה קיבלה רישיון רשמי לייבוא מסחרי ממשרד התחבורה והמכוניות שלה בדרך לישראל.

החברה צפויה להתחיל לקבל הזמנות מוקדמות באון-ליין מלקוחות ישראלים כבר בימים הקרובים, ולפי ההערכות אפשר לצפות לשיווק דגמי טסלה 3 בטווח המחירים של כ-250-350 אלף שקל בהתאם לדגם.

החברה צפויה להתחיל לבצע מסירות כבר בסוף חודש פברואר בדגש על דגם הטסלה Model 3, והשיווק יתמקד כרגע בעיקר באונליין.

עד כה פעלה טסלה בישראל עם רישיון של "יבואן זעיר", שאפשר לה לייבא עד 20 כלי רכב, בעיקר למטרות בחינה והדגמה.

בניגוד ליבואנים אחרים, טסלה תמכור ישירות לצרכנים הסופיים, מבלי להזדקק ליבואן ומשווק ישראליים.

החברה מקימה תשתית לעמדות הטעינה הסופר-מהירות שיוקמו כאן לטובת בעלי טסלה העתידיים, והעמדות הראשונות שיקומו יהיו בתל אביב, כנראה במרכז הראשון של טסלה בישראל ובחיפה, וזה יקרה כבר ברבעון הראשון של 2021. אח"כ יגיע תורן של הערים הדרומיות אילת ובאר שבע, לקבל את עמדות הטעינה של טסלה, מה שאמור לקרות ברבעון השני של 2021.

 

טבע

מניית טבע פתחה את השנה בסערה, וזינקה היום בכמעט 11%.

טבע השלימה יום רביעי רצוף של עליות שערים מתחילת השנה, והיא מובילה את העליות במדד ת"א 125 עם עלייה של כ-17.5%!

טבע נסחרת לפי שווי שוק של כמעט 40 מיליארד שקל, אבל עדיין רחוקה מנייס שהיא החברה הגדולה ביותר בבורסה ונסחרת בשווי שוק של מעל 55 מיליארד שקל.

השאלה הגדולה היא כמובן, האם מדובר בעליות נקודתיות או שינוי מגמה משמעותי לטובה, וקשה כרגע לענות עליה.

 

אייס

טרנד ההנפקות נמשך: קרן קדמה, בעלת השליטה ברשת אייס בדרך להנפיק את החברה לפי שווי של 400 מיליון שקל, לאחר שניסיון ההנפקה הקודם לפני כשנתיים וחצי לא יצא לפועל, בגלל שהתקבלו אינדיקציות לשווי נמוך מהמצופה.

באייס מתכננים לגייס סך של 50 מיליון שקל, כשהתמורה בהנפקה תיכנס לקופת החברה. בנוסף, קרן קדמה צפויה למכור מניות בהנפקה בסך של 100 מיליון שקל.

אייס פועלת בתחום עיצוב הבית ותחזוקתו, ומוכרת מוצרים לרכב ומוצרי חשמל לבית. הרשת מפעילה 34 חנויות בישראל תחת המותגים אייס, אוטו דיפו ואייס אלקטריק, ומעסיקה כ-1,000 עובדים.

בתקופת הקורונה, כמו קמעוניות רבות אחרות, חוותה החברה עלייה במכירות באתר האינטרנט (17% מסך המכירות) כשבחברה מציינים כי זוהי מגמה נמשכת בשלוש השנים האחרונות. בנוסף, לחברה יש מועדון לקוחות שכולל 920 אלף חברים.

מהתשקיף שפורסם אמש עולה כי ההכנסות השנתיות של אייס בשנת 2020 צפויות להסתכם בכ-660 מיליון שקל, צמיחה של כ-15% לעומת 2019. הרווח הנקי צפוי להסתכם בכ-36 מיליון שקל (מייצג מכפיל רווח של 11 לפי שווי שוק של 400 מיליון שקל).

 

פינרג'י

תכירו את חברת פינרג'י שעד היום גייסה כ-60 מיליון דולר, ויוצאת להנפקה במטרה לגייס כמה עשרות מיליוני דולרים, לפי שווי חברה של כ-800 מיליון שקל "לפני הכסף".

החברה גייסה כ-30 מיליון שקל טרום ההנפקה, כשחברת האנרגיה דוראל השתתפה והשקיעה כ-8 מיליון שקל תמורת הקצאת מניות, ושתי החברות ישתפו פעולה בפיתוח סוללת אבץ-אוויר לאגירת אנרגיה ולדוראל תהיה זכות ראשונים להשתמש בטכנולוגיה עם הבשלתה.

פינרג'י שבבעלות היזם אביב צידון, עוסקת בפיתוח פתרונות אנרגיה ירוקה. הפתרון שלה בתחום סוללות אלומיניום אוויר, מבוסס על פיתוח של החברה שמאפשר שילוב בין חמצן מהאוויר החופשי לאלומיניום והפקת אנרגיה בעזרת חמצון האלומיניום.

לאלומיניום צפיפות אנרגיה גבוהה ולכן הוא מאפשר משך פעילות גדול יותר ביחס לסוללות ליתיום בגודל דומה. בנוסף לכך הוא נקי, נפוץ, בטיחותי ובר מחזור. התכונה הנוספת שלו היא שהוא אינו מושפע מתהליכים כימיים ולכן יכול לעמוד בסטנד ביי כסוללת גיבוי לאורך שנים.

הסוללות מיועדות לצורכי גיבוי אספקת אנרגיה ירוקה לתשתיות שונות, דוגמת תחנות תקשורת, בניינים גדולים וכן לתעשיית הרכב החשמלי.

פינרג'י הכריזה לפני כחודש גם על הסכם עם סלקום לרכישת 250 מערכות גיבוי חשמל חדשניות בטכנולוגיית אלומיניום-אוויר, אשר ישפרו את יציבות רשת התקשורת במקרים של הפסקות חשמל ויחליפו פתרונות מסורתיים, ייעלו את ביצוע הגיבוי, יחסכו עלויות ואינן מזהמות את הסביבה. בנוסף, המערכות יאפשרו זמן גיבוי ארוך יותר ושירותים נלווים בעלי ערך עבור המפעיל.

ליאור וידר הוא מנהל השקעות בחברת אפסילון

הקוראים מוזמנים להצטרף לערוץ הטלגרם של ליאור וידר למידע מקצועי, נתונים וגרפים מיוחדים

** אין לראות בכתוב המלצה לפעולה כלשהי בניירות ערך או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא ולייעוץ השקעות כהגדרתו בחוק. במידע עלולות ליפול טעויות ולכותב או לחברות הקשורות בו עשויה להיות פוזיציה בניירות הערך הנזכרים במאמר או עניין אישי שלו או של מי מטעמו, בנכסים, בחברות או בניירות הערך המוזכרים במאמר

users: ליאור וידר

עוד בנושא

אולי יעניין אתכם

הנקראים ביותר

המלצת העורכים

החדשים ביותר